by
on
under
Permalink

Växter på kontoret ger bra inomhusluft

Du har säkert någon gång gått in på ett kontor där du känt den där känslan av trivsamhet. Hur det känns som en plats dit du skulle kunna komma varje dag och hur energi och kreativitet flödar. En sån känsla kommer ofta av en kombination av inredning, färger, design men även växter. Att ha växter på kontoret skapar inte bara en känsla av liv utan även bättre luft och klimat på kontoret.

Växter ger bättre inomhusklimat

Du får många positiva effekter av dina växter. Först och främst så hjälper växterna till att rena luften. Då växterna suger åt sig koldioxid ur luften så följer även många skadliga ämnen med. När ämnena sedan följer med ner i jorden i krukorna innehåller den mikroorganismer som bryter ner dessa. Men växterna hjälper även till med att öka luftfuktigheten. Det är värdefullt i kontorsmiljöer där den elektroniska utrustningen har en tendens att torka ut luften och generera statisk elektricitet.

Växter som passar extra bra i kontorsmiljöer

Om du vill få snabbt resultat för din inomhusluft så kan aloe vera, benjaminfikus, ormbunke och murgröna vara bra alternativ. Företag använder sig även gärna av större växter som exempelvis palmväxter för att skapa naturliga avskiljare. Hitta något passande online som fungerar för just ditt kontor.