Kontorshotell – ett enkelt sätt att komma igång med ditt företag

Det är tillräckligt svårt att starta ett företag utan att behöva ta hand om overheadkostnader som lätt kan stjälpa ett litet företag. Ett rum i ett kontorshotell kan ibland vara det enda som behövs. Här hos oss kan du läsa om allt möjligt som har med kontorshotell att göra som ger dig goda råd på vägen.

Eget rum eller avdelad plats

Ett kontorshotell erbjuder ett rum eller plats i öppet landskap av varierande storlek, ofta med gemensamt pentry och toalett. Ibland finns även tillgång till konferensrum. Rummen eller platsen kan komma möblerad eller omöblerad. Ibland ingår även städning i kostnaden. De flesta kontorshotell erbjuder även Wi-Fi, värme och el i hyran. Du kan även hitta kontorshotell som erbjuder helhetslösningar för ditt företag.

Fördelarna med kontorshotell är många. För det nystartade företaget som snabbt vill komma igång är kontorshotell en bra lösning. När företaget växer ur sin kostym kan man hyra fler rum eller platser om det finns. Du behöver alltså inte betala för stora lokaler du inte utnyttjar utan kan låta företaget växa i lugn och ro. En gemensam konferenslokal är perfekt för den som inte använder den så ofta. Alla företag kan utnyttja lokalen när de behöver, vilket gör den till ett levande centrum. Ingen risk att utrymmet bara står och samlar damm.

Konferenshotell passar egenföretagaren som inte har plats i sin lägenhet/hus för sin verksamhet eller som inte vill sitta själv hemma och jobba. Det passar flera yrkesgrupper som använder Internet som sin marknadsplats, såsom webbdesigners, frilansskribenter och andra kreativa yrken. Dessutom får du möjlighet att träffa andra människor och knyta kontakter i fikarummet, lite social samvaro efter slitsamma timmar. Du känner dig aldrig ensam och det är utmärkt för den som jobbar bäst med människor runtomkring sig. Nackdelen med kontorshotell kan vara att det inte finns plats att låta ditt företag växa. Du har inte en hel våning eller fastighet för dig själv med din välkomnande företagsskylt utanför, vilket kan vara enklare om man bjuder in klienter och besökare till sin lokal. Alla har inte den möjligheten så ta tillvara på det råd och den information du får här på sidan, den kan du ha nytta av.