Plattform för att shoppa live

Nu tycks trenden sätta fart på allvar, trenden att kunna shoppa live. Att något skulle hända med nätshopping har varit känt länge, men vad som skulle hända har inte varit klart.

Shoppa live online

Det som troligen sker nu är att många fler branscher kommer att hoppa på tåget. Det är alltså inte bara kändisar och influensers som säljer sina egna märken i showrooms. Nu kommer bland annat Akademibokhandeln att presentera bok- och present tips i sitt showroom.

SVT var först

Sveriges Television hade redan på åttiotalet en programserie som presenterade böcker för ungdomar. Ibland var författare med i programmen men oftast var det en kort presentation på cirka 3 minuter av en bok som barnredaktionen rekommenderade av någon. Skillnaden mot dagens live shopping hör du nästan på namnet då det nu är möjligt att handla böckerna direkt under presentationen.

Vad kommer härnäst?

Ja, det står skrivet i stjärnorna men att många fler branscher kommer att vilja sälja sina produkter via live shopping står redan nu klart. Bilar och resor kanske blir aktuellt, men knappast dagligvaruhandeln. Den kommer nog att leva sitt eget liv i fysiska butiker länge till. Men vem vet, det kanske finns utrymme för att introducera nya produkter inom mat på nätet.