Komma igång-tips på kontorshotell

Ett enkelt sätt att köra igång ditt företag är att hyra in dig på ett kontorshotell. Det innebär att du inte behöver hyra en lokal för din verksamhet. Dessutom är det lättare och billigare att hitta plats i ett kontorshotell än passande lediga lokaler, där du kanske får tag i en lokal du inte kan växa i eller som är för stor för igångsättandet.

Se över kontraktet när du hyr. Vad ingår och vad kan du lägga till? Ingår möbler, städning, el, värme och Wi-Fi? Är det ett rum eller en plats i öppet kontorslandskap? Finns det andra lokaler du kan utnyttja? Finns det pentry med kaffebryggare och mikro? Har du tillgång till konferenslokal?

När du har sonderat platsen du har hyrt in dig på är det dags att fixa till platsen så att den genomsyras av din verksamhetsanda. Gör det personligt, alltså inte foton på dina närmaste, utan vad din verksamhet står för. Det kan vara din logga på dörren, en större skylt/affisch i rummet, visitkort och broschyrer på vad din verksamhet kan erbjuda dina potentiella klienter.
Trots att du är ett nystartat företag behöver det inte se ut som det. Var sak på sin plats; bokhylla för mappar, årsböcker och pärmar och dokumentskåp för sådant som inte bör ligga framme. Eftersom du kanske inte har andra ställen för oväntade besök behöver ditt rum återspegla din verksamhet. Ett stökigt rum ger sällan den rätta känslan.

Ta dig och ditt företag på allvar, men glöm inte att ta lite rast i ditt drivande för att få tillbaka gnistan och få igång din kreativitet. I ett kontorshotell behöver du aldrig vara ensam. Det finns flera egenföretagare i lokalen som du kan fika med. Med lite tur kanske du kan byta idéer i fikarummet och hitta en samarbetspartner.